
Ömür Boyu Gelir Sözleşmesi ile Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi
Türk Borçlar Kanunu
Kanun Numarası: 6098 Kabul Tarihi: 11/1/2011 Yayımlandığı Resmî Gazete Tarih: 4/2/2011 Sayısı: 27836
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onyedinci Bölüm: Ömür Boyu Gelir ve Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmeleri
Birinci Ayırım: Ömür Boyu Gelir Sözleşmesi
A. Tanımı – Madde 607
Ömür boyu gelir sözleşmesi, gelir borçlusunun gelir alacaklısına, içlerinden birinin veya üçüncü bir kişinin ömrü boyunca belirli dönemsel edimlerde bulunmayı üstlendiği sözleşmedir.
Sözleşme, aksine açık bir hüküm yoksa, gelir alacaklısının ömrü boyunca yapılmış sayılır.
Gelir borçlusunun veya üçüncü bir kişinin ömrüyle sınırlı olarak bağlanmış olan gelir, aksi kararlaştırılmamışsa gelir alacaklısının mirasçılarına geçer.
B. Şekli – Madde 608
Ömür boyu gelir sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça geçerli olmaz.
C. Gelir alacaklısının hakları
I. Hakkın kullanılması – Madde 609
Sözleşmede aksi kararlaştırılmamışsa ömür boyu gelir, her altı ayda bir ve peşin olarak ödenir.
Gelirin süresi ömrüne bağlanmış olan kişi, peşin ödeme öngörülen dönemin sona ermesinden önce ölse bile, o döneme ait gelirin tamamı gelir borçlusu tarafından borçlanılmış sayılır.
Gelir borçlusu iflas ederse, gelir alacaklısı, gelir borçlusunun yükümlü olduğu dönemsel gelirin elde edilebilmesi için ilgili sosyal güvenlik kurumunca ödenmesi gereken anaparaya denk düşen bir parayı iflas masasına kaydettirme hakkını elde eder.
II. Devredilebilmesi – Madde 610
Sözleşmeyle aksi kararlaştırılmamışsa gelir alacaklısı, haklarını başkasına devredebilir.
İkinci Ayırım: Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi
A. Tanımı – Madde 611
Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, bakım borçlusunun bakım alacaklısını ölünceye kadar bakıp gözetmeyi, bakım alacaklısının da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstlendiği sözleşmedir.
Bakım borçlusu, bakım alacaklısı tarafından mirasçı atanmışsa, ölünceye kadar bakma sözleşmesine miras sözleşmesine ilişkin hükümler uygulanır.
B. Şekli – Madde 612
Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirasçı atanmasını içermese bile, miras sözleşmesi şeklinde yapılmadıkça geçerli olmaz.
Sözleşme, Devletçe tanınmış bir bakım kurumu tarafından yetkili makamların belirlediği koşullara uyularak yapılmışsa, geçerliliği için yazılı şekil yeterlidir.
C. Güvencesi – Madde 613
Bakım borçlusuna bir taşınmazını devretmiş olan bakım alacaklısı, haklarını güvence altına almak üzere, bu taşınmaz üzerinde satıcı gibi yasal ipotek hakkına sahiptir.
D. Konusu – Madde 614
Bakım alacaklısı, sözleşmenin kurulmasıyla bakım borçlusunun aile topluluğuna katılmış olur. Bakım borçlusu, almış olduğu malların değerine ve bakım alacaklısının daha önce sahip olduğu sosyal durumuna göre hakkaniyetin gerektirdiği edimleri, bakım alacaklısına ifa etmekle yükümlüdür.
Bakım borçlusu, bakım alacaklısına özellikle uygun gıda ve konut sağlamak, hastalığında gerekli özenle bakmak ve onu tedavi ettirmek zorundadır.
Kabul ettikleri kişilere ölünceye kadar bakma amacıyla kurulmuş olan kurumların bakım borcunun kapsamı ve ifası, kendilerince hazırlanarak yetkili makamların onayından geçen genel düzenlemelerle belirlenir. Bu düzenlemeler, sözleşmenin içeriğinden sayılır.
E. İptali ve tenkisi – Madde 615
Bakım alacaklısı, ölünceye kadar bakma sözleşmesi yüzünden kanuna göre nafaka yükümlüsü olduğu kişilere karşı yükümlülüğünü yerine getirme imkânını kaybediyorsa, bundan yoksun kalanlar sözleşmenin iptalini isteyebilirler.
Hâkim, sözleşmenin iptali yerine, bakım borçlusunun ifa edeceği edimlerden mahsup edilmek üzere, bakım alacaklısının nafaka yükümlüsü olduğu kişilere nafaka ödemesine karar verebilir.
Mirasçıların tenkis ve alacaklıların iptal davası açma hakları saklıdır.
F. Sona ermesi
I. Önel verilerek fesih – Madde 616
Tarafların edimleri arasında önemli ölçüde oransızlık bulunur ve fazla alan taraf kendisine bağışta bulunulma amacı güdüldüğünü ispat edemezse diğer taraf, altı ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, sözleşmeyi her zaman feshedebilir. Bu oransızlığın tespitinde, ilgili sosyal güvenlik kurumunca, bakım borçlusuna verilenin değerine denk düşen anapara değeri ile bağlanacak irat arasındaki fark esas alınır.
Sözleşmenin sona erdirilmesi anına kadar geçen sürede ifa edilmiş edimler, anapara ve faiziyle birlikte değerlendirilerek, denkleştirme sonucunda alacaklı çıkan tarafa geri verilir.
II. Önel verilmeksizin fesih – Madde 617
Sözleşmeden doğan borçlara aykırı davranılması sebebiyle sözleşmenin devamı çekilmez hâle gelir veya başkaca önemli sebepler sözleşmenin devamını imkânsız hâle getirir ya da aşırı ölçüde güçleştirirse, taraflardan her biri sözleşmeyi önel vermeksizin feshedebilir. Sözleşme bu sebeplerden birine dayanılarak feshedildiği takdirde kusurlu taraf, aldığı şeyi geri verir ve kusursuz tarafa, bu yüzden uğradığı zarara karşılık uygun bir tazminat ödemekle yükümlü olur.
Hâkim, sözleşmenin önel verilmeksizin feshini yerinde bulabileceği gibi, taraflardan birinin istemiyle veya kendiliğinden, aile topluluğu içinde yaşamalarına son vererek, bakım alacaklısına ömür boyu gelir bağlayabilir.
III. Bakım borçlusunun ölümü – Madde 618
Bakım borçlusu ölürse bakım alacaklısı, bir yıl içinde sözleşmenin feshini isteyebilir. Bu durumda bakım alacaklısı, bakım borçlusunun iflası hâlinde, iflas masasından isteyebileceği miktara eşit bir paranın kendisine ödenmesini, bakım borçlusunun mirasçılarından isteyebilir.
G. Devredilemezlik, iflas ve haciz hâlinde istem – Madde 619
Bakım alacaklısı, hakkını başkasına devredemez.
Bakım borçlusunun iflası hâlinde bakım alacaklısı, borçlunun ödemekle yükümlü olduğu dönemsel gelirin elde edilebilmesi için ilgili sosyal güvenlik kurumunca ödenmesi gereken anapara değerine eşit bir parayı, iflas masasına alacak kaydettirme hakkını elde eder.
Bakım alacaklısı, bu alacağını karşılamak üzere, üçüncü kişilerce borçluya karşı yürütülmekte olan hacze katılabilir.
Türk Borçlar Kanunu Son Hükümleri
Türk Medenî Kanunu ile ilişkisi – Madde 646
Bu Kanun, 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun Beşinci Kitabı olup, onun tamamlayıcısıdır.
Yürürlükten kaldırılan Kanun – Madde 647
22/4/1926 tarihli ve 818 sayılı Borçlar Kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.
Geçici Madde 1
(Ek:8/6/2022-7409/4 md.)
Konut kiraları bakımından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ilâ 1/7/2023 (bu tarih dâhil) tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde yirmi beşini geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde yirmi beşin altında kalması halinde değişim oranı geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersizdir. Bu fıkra hükmü, 344 üncü maddenin ikinci fıkrası uyarınca hâkim tarafından verilecek kararlar bakımından da uygulanır.
Geçici Madde 2
(Ek: 14/7/2023-7456/23 md.)
Konut kiraları bakımından 2/7/2023 ilâ 1/7/2024 (bu tarihler dâhil) tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde yirmi beşini geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde yirmi beşin altında kalması halinde değişim oranı geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersizdir. Bu fıkra hükmü, 344 üncü maddenin ikinci fıkrası uyarınca hâkim tarafından verilecek kararlar bakımından da uygulanır.
Yürürlük – Madde 648
Bu Kanun 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme – Madde 649
Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’na İşlenemeyen Hükümler
1- 31/3/2011 tarihli ve 6217 sayılı Kanunun hükmüdür:
Geçici Madde 2
(Değişik: 4/7/2012-6353/53 md.)
Kiracının Türk Ticaret Kanununda tacir olarak sayılan kişiler ile özel hukuk ve kamu hukuku tüzel kişileri olduğu işyeri kiralarında, 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 323, 325, 331, 340, 342, 343, 344, 346 ve 354 üncü maddeleri 1/7/2012 tarihinden itibaren 8 yıl süreyle uygulanmaz. Bu halde, kira sözleşmelerinde bu maddelerde belirtilmiş olan konulara ilişkin olarak sözleşme serbestisi gereği kira sözleşmesi hükümleri tatbik olunur. Kira sözleşmelerinde hüküm olmayan hallerde mülga Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır.
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu Bölüm Başlıkları
-
Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri
-
Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Birinci Bölüm: Borç İlişkisinin Kaynakları
Birinci Ayırım: Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 1 ila 48. maddeler
-
Haksız Fiillerden Doğan Borç İlişkileri
-
Haksız Fiillerden Doğan Borç İlişkileri
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Birinci Bölüm: Borç İlişkisinin Kaynakları
İkinci Ayırım: Haksız Fiillerden Doğan Borç İlişkileri
Üst başlığı altında düzenlenen 49 ila 76. maddeler
-
Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borç İlişkileri
-
Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borç İlişkileri
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Birinci Bölüm: Borç İlişkisinin Kaynakları
Üçüncü Ayırım: Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borç İlişkileri
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 77 ila 82. maddeler
-
Borç İlişkisinin Hükümleri: Borçların İfası
-
Borç İlişkisinin Hükümleri: Borçların İfası
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
İkinci Bölüm: Borç İlişkisinin Hükümleri
Birinci Ayırım: Borçların İfası
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 83 ila 111. maddeler
-
Borçların İfa Edilmemesinin Sonuçları
-
Borçların İfa Edilmemesinin Sonuçları
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
İkinci Bölüm: Borç İlişkisinin Hükümleri
İkinci Ayırım: Borçların İfa Edilmemesinin Sonuçları
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 112 ila 126. maddeler
-
Borç İlişkilerinin Üçüncü Kişilere Etkisi
-
Borç İlişkilerinin Üçüncü Kişilere Etkisi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
İkinci Bölüm: Borç İlişkisinin Hükümleri
Üçüncü Ayırım: Borç İlişkilerinin Üçüncü Kişilere Etkisi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 127 ila 130. maddeler
-
Borçların ve Borç İlişkilerinin Sona Ermesi
-
Borçların ve Borç İlişkilerinin Sona Ermesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Üçüncü Bölüm: Borçların ve Borç İlişkilerinin Sona Ermesi, Zamanaşımı
Birinci Ayırım: Sona Erme Hâlleri
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 131 ila 145. maddeler
-
Zamanaşımı
-
Zamanaşımı
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Üçüncü Bölüm: Borçların ve Borç İlişkilerinin Sona Ermesi, Zamanaşımı
İkinci Ayırım: Zamanaşımı
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 146 ila 161. maddeler
-
Borç İlişkilerinde Özel Durumlar: Teselsül
-
Borç İlişkilerinde Özel Durumlar: Teselsül
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Dördüncü Bölüm: Borç İlişkilerinde Özel Durumlar
Birinci Ayırım: Teselsül
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 162 ila 169. maddeler
-
Bağlanma Parası, Cayma Parası ve Ceza Koşulu
-
Bağlanma Parası, Cayma Parası ve Ceza Koşulu
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Dördüncü Bölüm: Borç İlişkilerinde Özel Durumlar
Üçüncü Ayırım: Bağlanma Parası, Cayma Parası ve Ceza Koşulu
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 177 ila 182. maddeler
-
Alacağın Devri
-
Alacağın Devri
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Beşinci Bölüm: Borç İlişkilerinde Taraf Değişiklikleri
Birinci Ayırım: Alacağın Devri
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 183 ila 194. maddeler
-
Borcun Üstlenilmesi
-
Borcun Üstlenilmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Beşinci Bölüm: Borç İlişkilerinde Taraf Değişiklikleri
İkinci Ayırım: Borcun Üstlenilmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 195 ila 204. maddeler
-
Sözleşmenin Devri ve Sözleşmeye Katılma
-
Sözleşmenin Devri ve Sözleşmeye Katılma
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
Birinci Kısım: Genel Hükümler
Beşinci Bölüm: Borç İlişkilerinde Taraf Değişiklikleri
Üçüncü Ayırım: Sözleşmenin Devri ve Sözleşmeye Katılma
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 205 ila 206. maddeler
-
Satış Sözleşmesi: Genel Hükümler
-
Satış Sözleşmesi: Genel Hükümler
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Birinci Bölüm: Satış Sözleşmesi
Birinci Ayırım: Genel Hükümler
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 207 ila 208. maddeler
-
Taşınır Satışı
-
Taşınır Satışı
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Birinci Bölüm: Satış Sözleşmesi
İkinci Ayırım: Taşınır Satışı
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 209 ila 236. maddeler
-
Taşınmaz Satışı ve Satış İlişkisi Doğuran Haklar
-
Taşınmaz Satışı ve Satış İlişkisi Doğuran Haklar
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Birinci Bölüm: Satış Sözleşmesi
Üçüncü Ayırım: Taşınmaz Satışı ve Satış İlişkisi Doğuran Haklar
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 237 ila 246. maddeler
-
Bazı Satış Türleri
-
Bazı Satış Türleri
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Birinci Bölüm: Satış Sözleşmesi
Dördüncü Ayırım: Bazı Satış Türleri
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 247 ila 281. maddeler
-
Bağışlama Sözleşmesi
-
Bağışlama Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Üçüncü Bölüm: Bağışlama Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 285 ila 298. maddeler
-
Kira Sözleşmesi
-
Kira Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Dördüncü Bölüm: Kira Sözleşmesi
Birinci Ayırım: Genel Hükümler
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 299 ila 338. maddeler
-
Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları
-
Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Dördüncü Bölüm: Kira Sözleşmesi
İkinci Ayırım: Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 339 ila 356. maddeler
-
Ürün Kirası
-
Ürün Kirası
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Dördüncü Bölüm: Kira Sözleşmesi
Üçüncü Ayırım: Ürün Kirası
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 357 ila 378. maddeler
-
Ödünç Sözleşmeleri
-
Ödünç Sözleşmeleri
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Beşinci Bölüm: Ödünç Sözleşmeleri
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 379 ila 392. maddeler
-
Genel Hizmet Sözleşmesi
-
Genel Hizmet Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Altıncı Bölüm: Hizmet Sözleşmeleri
Birinci Ayırım: Genel Hizmet Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 393 ila 447. maddeler
-
Pazarlamacılık Sözleşmesi
-
Pazarlamacılık Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Altıncı Bölüm: Hizmet Sözleşmeleri
İkinci Ayırım: Pazarlamacılık Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 448 ila 460. maddeler
-
Evde Hizmet Sözleşmesi
-
Evde Hizmet Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Altıncı Bölüm: Hizmet Sözleşmeleri
Üçüncü Ayırım: Evde Hizmet Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 461 ila 469. maddeler
-
Eser Sözleşmesi
-
Eser Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Yedinci Bölüm: Eser Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 470 ila 486. maddeler
-
Yayım Sözleşmesi
-
Yayım Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Sekizinci Bölüm: Yayım Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 487 ila 501. maddeler
-
Vekâlet Sözleşmesi
-
Vekâlet Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Dokuzuncu Bölüm: Vekâlet İlişkileri
Birinci Ayırım: Vekâlet Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 502. ila 514. maddeler
-
Kredi Mektubu ve Kredi Emri
-
Kredi Mektubu ve Kredi Emri
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Dokuzuncu Bölüm: Vekâlet İlişkileri
İkinci Ayırım: Kredi Mektubu ve Kredi Emri
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 515. ila 519. maddeler
-
Simsarlık Sözleşmesi
-
Simsarlık Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Dokuzuncu Bölüm: Vekâlet İlişkileri
Üçüncü Ayırım: Simsarlık Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 520. ila 525. maddeler
-
Vekâletsiz İşgörme
-
Vekâletsiz İşgörme
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onuncu Bölüm: Vekâletsiz İşgörme
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 526. ila 531. maddeler
-
Komisyon Sözleşmesi
-
Komisyon Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onbirinci Bölüm: Komisyon Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 532. ila 546. maddeler
-
Ticari Temsilciler, Ticari Vekiller
-
Ticari Temsilciler, Ticari Vekiller
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onikinci Bölüm: Ticari Temsilciler, Ticari Vekiller ve Diğer Tacir Yardımcıları
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 547. ila 554. maddeler
-
Havale
-
Havale
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onüçüncü Bölüm: Havale
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 555. ila 560. maddeler
-
Saklama Sözleşmeleri
-
Saklama Sözleşmeleri
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Ondördüncü Bölüm: Saklama Sözleşmeleri
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 561. ila 580. maddeler
-
Kefalet Sözleşmesi
-
Kefalet Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onbeşinci Bölüm: Kefalet Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 581. ila 603. maddeler
-
Kumar ve Bahis
-
Kumar ve Bahis
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onaltıncı Bölüm: Kumar ve Bahis
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 604. ila 606. maddeler
-
Ömür Boyu Gelir Sözleşmesi
-
Ömür Boyu Gelir Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onyedinci Bölüm: Ömür Boyu Gelir ve Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmeleri
Birinci Ayırım: Ömür Boyu Gelir Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 607. ila 610. maddeler
-
Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi
-
Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onyedinci Bölüm: Ömür Boyu Gelir ve Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmeleri
İkinci Ayırım: Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 611. ila 619. maddeler
-
Adi Ortaklık Sözleşmesi
-
Adi Ortaklık Sözleşmesi
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
İkinci Kısım: Özel Borç İlişkileri
Onyedinci Bölüm: Adi Ortaklık Sözleşmesi
Üst Başlığı Altında Düzenlenen 620. ila 649. maddeler
Kayseri Borçlar Hukuku Avukatı
Dava sürecinde etkin bir temsil için hukuk alanında deneyimli ve güncel mevzuat ile içtihatlara hakim bir avukattan hukuki destek almanız büyük önem arz etmektedir. Borçlar hukuku, sigorta ve tazminat hukuku alanında yetkin, maddi ve manevi tazminat davalarında uzman avukat kadrosu ve 15 yılı aşkın deneyimi ile Zülküf Arslan Hukuk Büromuz, savunma hakkını ve hak arama özgürlüğünü temin ederek hukuk davalarında sürece katılan taraflara avukatlık, arabuluculuk ve hukuki danışmanlık hizmeti vermekte ve taraflara hukuki yardım sunmaktadır.
Dava sırasında herhangi bir mağduriyete ve hak kaybına uğramamak için güncel mevzuat ve Yargıtay kararlarının takip edilmesi önem arz etmektedir. Gerekli başvuru veya itirazların zamanında ve usulüne uygun yapılması ve herhangi bir hak kaybı yaşanmaması açısından alanında uzman bir avukattan hukuki yardım almaları faydalı olacaktır.
Kayseri borçlar hukuku avukatı arıyorsanız 15 yılı aşkın deneyimi ile avukat kadromuzdan dava süreci, hukuki statünüz, haklarınız ile dava ücret ve masrafları konusunda ön bilgi alabilir; detaylı bilgi ve tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilir veya yüz yüze görüşmek için Zülküf Arslan Hukuk Büromuzu ziyaret edebilirsiniz.